Igår firade jag en vän till mig vars födelsedag var igår. Jag gjorde en lunch med tre rätter. Alla rätter enligt LCHF. Det var en framgång. Jag var mycket nöjd med resultatet!

Kvällen innan, med andra ord på torsdagskvällen, gjorde jag chokladkakan som skulle vara kakans första lager. Jag tvekade lite när jag tog kakan ur ugnen efter bara 7 minuter. Den kändes lite väl kladdig, men det blev ganska bra. Tyvärr har jag inget foto av efter att kakan har bakats. Ovanpå kakan gjorde jag en hallonpannacotta och lämnade den i frysen i ungefär fyra timmar. Detta gjorde jag på morgonen efter att chokladbotten hade bakats. Receptet hittade jag på lesscarbs.se (länk finns nedan).

Till förrätt gjorde jag en räkcoctail med räkor, avokado, tomat, sallad med en dressingsås på creme fraiche, dijon, citron, dill, gräslök, salt och peppar. Supergott! Här får man ta i med kryddningen för att det inte ska bli för smaklöst.

Som huvudrätt köpte jag varsin skiva entrecote och gjorde en hemgjord béarnaisesås. Eftersom jag gillar att hålla måltider enkla bakade jag lite spetskål i ugnen i ungefär tio minuter med lite olja och salt. Det är allt! Det här var min tre-rätters lunch. Enkelt och väldigt gott!

Om någon vill ha receptet kan jag länka in här nedan.

Yesterday I celebrated a friend of mine whose birthday was yesterday. I made a three-cource lunch. All low carb. It was a success. I was very pleased with the results.

On the evening the night before, in other words on Thursday evening, I made the chocolate cake that was supposed to be the first layer of the cake. I was a little hesitant when I took the cake out of the oven after only 7 minutes. But it turned out pretty good. Unfortunately I don’t have a photo of after the cake being baked. On top of the cake I did a raspberry pannacotta and left it in the freezer for about four hours. This I did on the morning after the chocolate bottom being baked.

For starter I made a shrimp coctail with shrimps, avocado, tomato, lettuce with a dressing sauce made on creme fraiche, dijon, lemon, dill, chive, salt and pepper.

For main course I bought a slice of entrecote and made some home-made
béarnaise sauce. Because I like to keep things simple I baked some point cabbage in the oven for about ten minutes with some oil and salt. That’s it! This was my three-course lunch. Simple and very tasty!

If some one would like to have the recipe I can link in here. But notice that they are in swedish with swedish measures.