Nu är jag hemma från jobbet och har gjort mig själv lite tacosallad. Mina portioner blir alltid gigantiska. Kanske för att jag älskar mat. Jag älskar också ost! Ost i massor ska det vara. Det här med att kapa mejeri går så där.

I min taco använder jag aldrig färdig kryddmix utan gör min egna. Det enklaste är att titta på baksidan av dessa kryddpåsar och kopiera innehållet. I min taco nöjer jag mig med paprikakrydda, spiskummin, salt, chilipulver, lökpulver och vitlökpulver. Jag tror orginalet innehåller lite organo också.

Idag fuskade jag med en färdig salsasås (ekologisk och utan socker så klart) för att jag inte orkade stå och göra egen. Däremot är det faktiskt godare att göra egen om man har tid för det.

Sist men inte minst brukar jag göra normalt sätt också göra en guacamole. Det fuskade jag också med idag och bara tärnade upp lite avokado. Jag får nog kanske lägga upp ett sådant recept här snart.

Till det hade jag hackad sallad, tomat, paprika, creme fraiche (fullfet) och riven ost. Klart!

Vi svenska brukar ju ha majs till vår taco men det skippar jag eftersom det är en kolhydrat jag inte vill ha. Dessutom kan kroppen inte ta upp den (har jag hört).

Now I’m home from work and have made myself some taco salad. My portions are always gigantic. Maybe because I love food! I also love cheese! Lots of cheese. This thing about cutting dairy does not go well.


I my taco I never use pre-made spice mix. I always make my own. The easiest way is to look at the back of these spice packages and copy the content. In my taco, I settle for paprika spice, cumin, salt, chili powder, onion powder and garlic powder. I think the original contains some organo as well.
Today I cheated with a pre-made salsa sauce (organic and without sugar of course) because I didn’t have the patience to make my own. However, it’s actually better to make your own if you have time for it.
Last but not least, I usually do my own guacamole but I also cheated with that today and just diced some avocado. I may probably post such a recipe here soon.
To my taco platter I had also chopped salad, tomato, pepper, creme fraiche (full fat) and grated cheese. Clear!
We Swedes usually have corn for our taco, but I skip it. It’s a carbohydrate I do not want. Furthermore, the body can not absorb it (I have heard).

And voila! That’s my taco plate.